1e vlucht zit erop!

Vandaag heb ik eindelijk mijn Mig kunnen invliegen! Voor alle zekerheid aan het randje van het veld gaan staan en de Mig aan de staart vastgehouden om de turbine vol gas te laten draaien. Halverwege het veld was de kist al los om netjes te stijgen, na een rondje gevlogen te hebben kwam ik er achter dat er niets getrimd hoeft te worden. Een rol ging eenvoudig echter bij het testen van de flaps ging er iets niet goed; de Mig wilde flink naar links draaien. Dan maar zonder flaps landen. Eerst eens rustig over komen en kijken of het landingsgestel wel goed uitgekomen was, daarna doorstarten en de landing inzetten. De Mig kwam redelijk snel binnen en stuiterde een keer en rolde daarna prima uit. Een hele opluchting dat het allemaal zo goed ging. Toch moeten er nog wel wat dingen gewijzigd worden: een ruderhorn van de flap is afgebroken en wordt vervangen door een carbon ruderhorn. Het deurtje van het neuswiel is gebroken aangezien de veer van het neuswiel te slap is. Ook zit er na een landing al veel speling in het neuswiel dus dat moet ik ook herstellen.

En ook nog het filmpje:

Dit bericht is geplaatst in Bouw Mig 15. Bookmark de permalink.